Doorgaan naar inhoud
Wat is het groene / oranje stipje op je iPhone? (IOS 14)

Wat is het groene / oranje stipje op je iPhone? (IOS 14)

"Waarom zie ik soms een groen of oranje lampje op mijn iPhone?"

Een van de features van iOS 14 die je waarschijnlijk ooit wel is opgevallen is het oranje stipje dat je bovenin je scherm krijgt, en soms is hij groen. Het stipje heeft volgens Apple alles te maken met hoe ze jouw privacy willen waarborgen. Het stipje op je iPhone zie je ook alleen als je een app gebruikt. 

Het groene lampje

Apple geeft zelf deze uitleg over het groene lampje: "Een groene indicator  betekent dat de camera of de camera en de microfoon worden gebruikt in een app op de iPhone." Hiermee weet je dus altijd of je camera wordt gebruikt. Dus als je een keer een schimmige app op je iPhone hebt, weet je het in ieder geval als ze met je mee kunnen kijken! Eigenlijk precies het zelfde als op je MacBook!

Wat is het groene stipje op je iPhone scherm?

 

Het oranje lampje

In tegenstelling tot je MacBook heeft je iPhone ook nog een oranje stipje, hiermee wordt het volgende aangegeven volgens Apple: "Een oranje indicator  betekent dat de microfoon wordt gebruikt in een app op de iPhone."

 

Ook een gekleurde klok?

 

Een blauwe klok op je iPhone betekent dat je hotspot aan staat. Dit kan veel data kosten! Let hier vooral mee op als je een kleine internet bundel hebt!

 

Wanneer je tijd groen kleurt betekent het dat je met iemand aan het bellen bent. Pas op met wat je zegt voordat plots blijkt dat je nog met je schoonmoeder aan het bellen bent.

 

rode klok op iPhone

Als de klok rood gloeit betekent dit dat je iPhone een geluidsopname aan het maken is of je scherm aan het opnemen is. 

 

 

Bron: Apple

 

Vorig artikel Welk soort iPhone heb ik? Alle iPhone 's in een overzicht
Volgend artikel Wat is MagSafe?

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden