Doorgaan naar inhoud
Is mijn iPhone waterdicht?

Is mijn iPhone waterdicht?

De iPhone 7 is de eerste smartphone van Apple die waterbestendig is. Betekent dit dan dat de eerdere iPhone modelle niet tegen water kunnen? Lees verder om erachter te komen of jouw telefoon waterdicht is.

Waterdichte iPhone modellen

De iPhone 7 (Plus), iPhone 8 (Plus), iPhone SE (2020), iPhone X/Xs, iPhone 11 modellen en iPhone 12 modellen hebben een IP67-certificering. De IP67-certificering geeft aan dat je iPhone beschermd is voor maximaal een half uur onder water op een diepte van 1 meter. Laat je jouw iphone in de wc vallen of moet je een keer door de regen fietsen waardoor je toestel nat wordt, dan zal de iPhone dit waarschijnlijk wel overleven. Apple vergoedt geen waterschade aan je iPhone, daarom raden wij af om opzettelijk een duik in het zwembad  te nemen met je iPhone in je zak. Wil je dat je iPhone waterdicht wordt in plaats van waterbestendig dan is het verstandig om een speciale case aan te schaffen om je iPhone zo waterdicht te maken. Met een waterdichte iPhone case je toestel nog beter beschermd tegen waterschade, doordat dat case een extra beschermlaag tussen je iPhone en het water vormt.

Niet-waterdichte iPhone modellen

De voorgangers van de iPhone 7 (dus de iPhone 5, 5c, 5s, SE, 6 (Plus), 6s (Plus)) zijn niet waterdicht. Het is daarom niet verstandig om met een van deze modellen door de stromende regen te fietsen of om een van deze modellen in de badkamer te gebruiken. Heb je een iPhone 5, 5c, 5s, SE, 6 (Plus), 6s (Plus) en wil je hem toch in de in de regen of in de buurt van water kunnen gebruiken? Kijk dan eens naar een waterdicht hoesje. Een waterdichte hoes is de ideale oplossing om je iPhone waterdicht te maken. 

Wat te doen bij waterschade

Vermoed je dat je toestel waterschade heeft zet je telefoondan niet gelijk aan. Het is belangrijk om direct te SIM-Kaart uit je iphone te halen en je mobiel met een handdoek droog te maken. Probeer je iPhone zo min mogelijk te schudden om te voorkomen dat het water zich verder verspreidt.

Om je telefoon verder droog te maken kan je reist gebruiken om het water uit je telefoon op te laten nemen. Leg je telefoon voor minimaal 48 uur in een kom met droge rijst. 

In plaats van de rijst-truc kunnen vochtverwijderaars ook goed helpen om je telefoon droog te maken, bijvoorbeeld Bheestie Bags. Het team van Bheestie Bags belooft dat je iPhone zeven keer droger wordt dan met huis-tuin-en-keuken oplossingen.

Vorig artikel Kan ik mijn iPhone draadloos opladen?
Volgend artikel Het zwarte gaatje tussen Camera en Flits van de iPhone 6 / 6S

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden