Doorgaan naar inhoud
IOS 14: Alles wat je moet weten

IOS 14: Alles wat je moet weten

IOS 14 is officieel aangekondigd door Apple. IOS 14 is de eerstvolgende grote gratis software-update voor de iPhone en zit bomvol nieuwe functies. In deze blog worden de belangrijkste nieuwe functies besproken die we te horen hebben gekregen tijdens WWDC 2020. 

 

 

IOS 14 Samenvatting:

  • Opties voor het beginscherm
  • Widgets op het beginscherm
  • Verbeteringen in Berichten en iMessage
  • Verkleind bel- en Siri-scherm
  • Makkelijker emoji's zoeken
  • Apple Kaarten wordt uitgebreid
  • Mogelijkheid om standaard apps voor mail en browser in te stellen

 

Widgets in het beginscherm

De widgets van Apple zijn helemaal opnieuw ontworpen en geven in één oogopslag meer informatie. De nieuwe widgets kunnen ook in het beginscherm worden neergezet. Jij kiest hoe groot en waar je ze wilt zien. Het is ook mogelijk een slimme stapel van widgets toe te voegen die worden geselecteerd op basis van de apps die je het meest gebruikt. De juiste widget verschijnt dan automatisch precies wanneer jij hem nodig hebt. 

 

Verkleind bel- en Siri-scherm

Gesprekken in de telefoon-app, Facetime en apps van derden verschijnen in een compact venster. Het voordeel van dit nieuwe compacte venster is dat het niet het hele scherm inbeslag neemt. Je kan gewoon verder met je Facetime gesprek terwijl je gebruik maakt van een andere app. 

 

 

Nieuwe emoji's

In IOS 14 zijn nieuwe leeftijdsopties en mondkapjes aan de emoji's toegevoegd, daarnaast kan je kiezen uit twintig nieuwe haarstijlen en hoofddeksels. Kan je een bepaalde emoji niet meer herinneren, dan is het in IOS 14 mogelijk deze emoji op te zoeken. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar water, dan typ je 'water' in en krijg je ook emoji's die bij deze zoekterm passen.

 

 

Apple kaarten

Met kaarten ontdek je nieuwe plekker makkelijker dan ooit, ook krijg je tips voor de groenste manier om er te komen. Kaarten krijgt nu ook de mogelijkheid routes voor op de fiets te vinden, via fietspaden, fietstroken en wegen. Bij het plannen van je rit zie je ook meteen hoogte, drukke straten, trappen en steile stukken.

Instellen van standaard apps

In IOS 14 is het mogelijk om voor goedgekeurde apps in te stellen welke mail-app jouw standaard app is. Dit is bijvoorbeeld te doen voor de Outlook-app of Gmail-app. Hetzelfde is te doen voor browsers, zoals Google Chrome of Firefox. Het is mogelijk dat Apple deze functie in de toekomst ook uitbreidt voor andere apps.

Vorig artikel De 5 soorten telefoon hoesjes
Volgend artikel Het laatste iPhone 12 nieuws: release datum, Triple-lens 3D camera en een doorbraak met 5G

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden