Doorgaan naar inhoud
Het zwarte gaatje tussen Camera en Flits van de iPhone 6 / 6S

Het zwarte gaatje tussen Camera en Flits van de iPhone 6 / 6S

Mysterieus gaatje

Wat is het zwarte gaatje op de iPhone 6 / 6S? Apple kwam met de nieuwe iPhone 5 met een raar gaatje tussen de camera lens en de flits. Het kleine zwarte gaatje is je wellicht nooit opgevallen, maar op de iPhone 6 / 6S is het gaatje nóg iets groter geworden. Waar is dit zwarte plekje toch voor? Heeft het zwarte gat van de Apple iPhone een functie?

Niets voor Apple

Apple staat voor strak, met zo veel mogelijk van dit soort gaatjes. Tóch zit er een klein gaatje tussen de lens van de iPhone 5 / 5S / 5C / SE / 6 / 6S / 6 Plus en 6S Plus. Apple doet er alles aan om de iPhone zo 'clean' mogelijk te houden. Juist met deze kleine details is Apple erg precies

Functie

Dit kleine puntje dient als microfoon. Je vraagt je waarschijnlijk af: waarom zijn er maarliefst drie microfoons? Waar de onderste, en bovenste microfoons voor het telefoneren zijn, lijkt de derde microfoon overbodig. Toch is de derde microfoon bij de lens helemaal niet overbodig! De microfoon dient als noise cancelling. Het achtergrond geluid wordt tijdens het bellen, skypen of facetimen uit het gesprek gefilterd. Daarom zijn de gesprekken die je voert fijner en minder rumoerig. 

 

 

 

 

 

Vorig artikel Is mijn iPhone waterdicht?
Volgend artikel De 5 soorten telefoon hoesjes

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden