Doorgaan naar inhoud
Het laatste iPhone 12 nieuws: release datum, Triple-lens 3D camera en een doorbraak met 5G

Het laatste iPhone 12 nieuws: release datum, Triple-lens 3D camera en een doorbraak met 5G

Het laatste iPhone 12 nieuws: release datum, Triple-lens 3D camera en een doorbraak met 5G

 

Over een paar weken onthult Apple zijn nieuwe iPhone 12-modellen, opvolger van de iPhone 11-modellen. De grootste vernieuwing bij de nieuwe iPhone van dit jaar is misschien wel de ondersteuning van 5G. Slechts één van de nieuwe iPhone 12-modellen beschikt over de mmWave-versie, wat de snelste vorm van 5G mogelijk maakt. Helaas lijkt het er niet op dat deze versie ook in Nederland verschijnt.  

5G

Fast Company stelt dat mmWave-technologie die voor de snelste 5G verbinding zorgt alleen gebruikt gaat worden in Apple's grootste en duurste iPhone (6,7-inch iPhone Pro Max). Deze iPhone Pro Max met mmWave-technologie zal volgens Fast Company ook alleen worden verkocht in de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan, aangezien de meeste landen waaronder nederland nauwelijk een mmWave-netwerk hebben. Daarnaast zal apple keuzes moeten maken als gevolg van productieproblemen.

De komende tijd zal je in Nederland niet veel hebben aan een toestel met mmWave. Naar verwachting zullen Nederlandse providers in 2021 of 2022 beginnen met het gebruik van het mmWave-netwerk.
 
In Nederland zal een iPhone 12 uitkomen die verbinding kan maken met lagere 5G-frequenties (Sub-6 GHz). Dit netwerk is langzamer dan mmWave maar sneller dan 4G. Naast een hogere snelheid dan 4G, is dit 5G netwerk bereik groter en stabieler, waardoor het geschikter is voor dichtbevolkte gebieden. Ook kan dit 5G signaal in tegenstelling tot mmWave goed muren doordringen. 
 

Triple-lens 3D camera

De geruchten gaan dat de 6.7-inch iPhone en een van de 6.1-inch modellen de duurste modellen zullen zijn met een triple-lens camera, en dat de 5.4-inch en 6.1-inch modellen de goedkopere modellen zullen zijn met een dual-lens camera. Er zijn ook geruchten die stellen dat Apple een nieuw TrueDepth camera systeem zal gebruiken wat er voor zorgt dat de notch aan de voorkant minder groot is. Daarnaast zou de 3D triple-lens camera gebruikmaken van een laser om de afstand tot objecten te berekenen om zo de fotokwaliteit te en AR features te verbeteren. Het is waarschijnlijk dat dit lijkt op de LiDAR Scanner van de nieuwe 2020 iPad Pro.

 

Release datum

Apple-analist Ming-Chi Kuo kondigde eerder al aan dat de nieuwe mmWave iPhones worden uitgesteld door productieproblemen. Het is daarom mogelijk dat dit invloed heeft op de releasedatum. Er gingen geruchten rond dat de nieuwe Pro-modellen pas in november verkrijgbaar zijn. De twee goedkopere iPhone 12 modellen worden in oktober verwacht.
Vorig artikel IOS 14: Alles wat je moet weten
Volgend artikel 5 redenen waarom de eerste iPhone de beste iPhone blijft

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden