Doorgaan naar inhoud
Haal het meeste uit je iPhone, de beste iPhone tips & tricks

Haal het meeste uit je iPhone, de beste iPhone tips & tricks

Haal het meeste uit je iPhone, de beste iPhone tips & tricks

Maak je iPhone sneller

iPhones hebben de vervelende eigenschap dat ze na verloop van tijd langzamer worden, dit is een gevolg van de slijtage van de onderdelen in het toestel, een vol geheugen gevuld door oude bestanden en vergeten apps en nieuwe software die eigenlijk voor een ander sneller toestel is ontworpen. 

 

 

 

Het onvermijdelijke is uit te stellen door enkele eenvoudige praktische tips te volgen, waaronder:

  1. Zet je toestel geregeld helemaal uit. Dit schoont het geheugen van je telefoon op.
  2. Maak er een gewoonte van om apps en bestanden die je nooit gebruikt te verwijderen. Als je deze apps of bestanden toch wilt houden maak dan gebruik van de cloud en/of een lokale backup.
  3. Het is ook de moeite waard om in je instellingen te kijken welke apps er op de achtergrond draaien, en daardoor kostbare energie gebruiken.
  4. Update IOS op je toestel

 

Gebruik 'Dark Mode'

Sinds de komst van IOS 13 is het mogelijk om een donkere modus aan te zetten. Deze donkere modus geeft de apps op je telefoon een donker uiterlijk wat het erg prettig maakt om naar je scherm te kijken, vooral in het donker. 

De donkere modus kan worden aangezet via  Instellingen ▸ Bedieningspaneel ▸ Pas regelaars aan ▸ Tik op de groene plus-knop bij 'Donkere modus'. 

 

Turn on Dark Mode

 

Gepersonaliseerd tril-patroon

Wil je weten door wie je gebeld wordt zonder je telefoon uit je zak te halen? Dit kan - zo kan je bijvoorbeeld een ringtoon aan een contact toewijzen. Alleen werkt dit niet meer als je telfoon op trillen staat. Het is niet alleen mogelijk een ringtoon aan een contact toe te wijzen, het is zelfts mogelijk een uniek tril-patroon aan een contact toe te wijzen. 

  1. Open contacten.
  2. Selecteer een contact.
  3. Klik op de edit knop.
  4. Scroll naar beneden tot het ringtoon veld, onder dit veld staat een tril veld.
  5. Klik op trillen, hier vind je een selectie van standaard patronenen.
  6. Scroll een stukje naar beneden om een custom patroon in te stellen.

 

Bespaar batterij in Low-Power modus

Telkens wanneer je iPhone batterij onder de 20 procent komt, verschijnt er een bericht om je te waarschuwen en om aan te bieden de Low Power-modus te starten. Maar u kunt deze handige modus altijd gebruiken om uw batterij wat langer mee te laten gaan.

Schakel over naar de modus Laag stroomverbruik door op Instellingen> Batterij> Modus Laag stroomverbruik te tikken.
De energiebesparende modus vermindert het stroomverbruik door een aantal iPhone-functies uit te schakelen. Het vermindert bijvoorbeeld animaties, verkort de tijd voordat het scherm donker wordt, haalt Mail minder vaak op, schakelt Hey Siri uit en vernieuwt de app op de achtergrond ... Over het algemeen doet hij er alles aan om de levensduur van de batterij wat langer te verlengen.

U merkt het verschil misschien niet (hoewel u misschien geen essentiële e-mail of social media-bericht ontvangt, tenzij u ernaar controleert). Over het algemeen werkt de iPhone echter normaal en gaat de batterij veel langer mee.

 

Schud om ongedaan te maken

Deze kan soms een beetje ongemakkelijk zijn, maar het kan een beetje levensreddend zijn. Als je zojuist een lange zin hebt getypt en deze per ongeluk hebt verwijderd, of een andere catastrofale fout hebt gemaakt, kun je je iPhone even schudden om het dialoogvenster voor ongedaan maken / opnieuw uitvoeren te openen.

Zorg ervoor dat je je iPhone stevig vasthoudt voordat je hem schudt!

Vorig artikel 5 redenen waarom de eerste iPhone de beste iPhone blijft

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden