Doorgaan naar inhoud
Alles over de AirTags

Alles over de AirTags

Koop AirTag - Apple (NL)

AirTag is een nieuw accessoire van Apple waarmee je spullen kunt terug vinden wat je kwijt. Trackers van Tile en andere merken bestaan ​​al, maar de AirTag is in veel opzichten anders. Hier lees je alle informatie over AirTags zoals features, specificaties, prijzen etc.

 

Dit is AirTag

De AirTag is een accessoire voor iPhone, iPad, Apple Watch en Mac. Met deze tracker kun je verloren voorwerpen terugvinden. Bevestig hem bijvoorbeeld aan een sleutelbos, portemonnee of handtas zodat je altijd weet waar ze zijn.

 

Belangrijkste eigenschappen van de AirTag:

  • De AirTag kan voorwerpen terugvinden

  • De AirTag heeft een Ultra Wideband U1 chip voor precieze locatiebepaling.

  • Werkt via Zoek mijn-netwerk

  • Je voorwerpen zijn ook vindbaar als je buiten Bluetooth bereik bent.

  • In Nederland en België verkrijgbaar sinds 30 april

  • Per stuk € 35 of €119 per 4 stuks
  • Er zijn ook hangers verkrijgbaar voor de AirTag om hem bijvoorbeeld aan je sleutels of tas te hangen

 

 

Door de Ultra Wideband kun je nauwkeurig zoeken en vinden.

De AirTag heeft een U1-chip van Apple. Dat is dezelfde chip die in de nieuwe iPhones zit. Deze chip kan zeer nauwkeurig de locatie bepalen.

Apple gebruikt de U1-chip al voor AirDrop en Handoff, maar nu ook in de AirTag om voorwerpen terug te vinden. De tracker werkt ook als hij buiten Bluetooth bereik van je telefoon is. De AirTag maakt dan met een Bluetooth-verbinding met andere Apple-apparaten die via het Zoek mijn-netwerk de locatie door geven. Dat gaat helemaal anoniem, niemand kan dus de locatie van jou AirTag zien. 

Als je de AirTag terug wilt vinden kun je op de kaart kijken, een geluidje afspelen of gebruik maken van de functie Nauwkeurig zoeken. Die functie maakt gebruik van ARKit. Je ziet op het scherm van je iPhone aanwijzingen waar je tracker zich bevindt. Het lijkt op een kompas, waarbij een pijl aanwijst in welke richting je AirTag is. Als je dichterbij komt verandert de weergave zodat je weet hoe ver de AirTag nog van je vandaan is.

AirTag menu in 'Zoek mijn' app blijkt verborgen debug modus te hebben

De NFC-chip werkt ook met Android toestellen

In de AirTag zit een NFC-chip. Wanneer jij als eigenaar de tracker als verloren opgeeft, kan de vinder met behulp van NFC meer informatie opvragen, zoals een telefoonnummer. NFC zit tegenwoordig in bijna iedere smartphone, wat de kans groter maakt dat jouw verloren object wordt teruggevonden. Er is wel een minpuntje dat is, dat er op de AirTag zelf geen instructies staan wat de vinder van de AirTag moet doen. Dit zou dus voor verwarring kunnen zorgen.

Een hoesje is een handige toevoeging voor je AirTag om hem bijvoorbeeld aan je tas te kunnen hangen en om de AirTag optimaal te beschermen. Kies bijvoorbeeld voor een robuste siliconen case of een stijlvolle case van leer.

Vorig artikel Nieuwe kleur van de iPhone 12 en 12 mini
Volgend artikel Welk soort iPhone heb ik? Alle iPhone 's in een overzicht

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden