Doorgaan naar inhoud
5 redenen waarom de eerste iPhone de beste iPhone blijft

5 redenen waarom de eerste iPhone de beste iPhone blijft

5 redenen waarom de eerste iPhone de beste iPhone blijft

9 januari 2007 was de dag waarop de eerste iPhone door Steve Jobs werd aangekondigd. De aankondiging van de nieuwe iPhone heeft een revolutie doen starten en heeft de markt van mobiele telefoons compleet veranderd, net als de Macintosh in 1984 de computerindustrie op zijn kop zette en de iPod de muziekindustrie in 2001. Als je nu de eerste iPhone zal gebruiken vind je hem waarschijnlijk super langzaam in vergelijking met je nieuwe iPhone. Toch hebben wij 5 goede argumenten opgesteld waarom de eerste iPhone niet te overtreffen is. 

1. De eerste iPhone was revolutionair

Elk jaar kondigt Apple weer opnieuw aan dat de nieuwe iPhone de beste ooit is. Alleen de eerste iPhone was echt revolutionair en combineerde drie aparaten in één. Of zoals Steve Jobs het zelf omschreef “A widescreen iPod with touch controls. A revolutionary mobile phone. A breakthrough internet communications device. All in one!”. 

2. Toen was het hebben van een iPhone nog echt uniek!

Als je in het bezig was van een eerste generatie iPhone was je echt de allercoolste persoon in je vriendengroep. De eerste iPhone was namelijk helemaal niet te koop in de Benelux. Om aan de eerste iPhone te kopen moest ne naar Duitsland of iemand lief aankijken die op vakantie ging naar de V.S. Na de aankondiging van de iPhone in januari moesten kopers helaas wel tot eind juni wachten voordat ze de iPhone konden kopen, in Duitsland was hij zelfs pas in november te koop. 

3. Tijdloos design

Het design van de eerste iPhone is nagenoeg onveranderd gebleven. Het iPhone ontwerp is nagenoeg gelijk gebleven omdat hij zo ontzettend goed is. Als je het ontwerp van huidige iPhones met die van de eerste iPhone vergelijkt zal je haast zeggen dat de huidige iphones platgeslagen versies zijn van de eerste iPhone zijn.

4. Bedankt voor de muziek!

Met dank daan de eerste iPhone is het nu mogelijk om overal muziek te streamen. Deze mis misschien wat vergezocht, maar dankzij de eerste iPhone zijn naast de ontwikkelingen bij Apple, maar ook bij app bouwers ontzettend snel gegaan. De eerste iPhone had een iPod app, internet verbinding en touchscreen, wat eigenlijk alles is dat je nodig hebt voor Spotify of Apple Music. Het is dus bijna niet te ontkennen dat je door deze ontwikkelingen nu overal je favoriete muziek kunt streamen.

5. Een stukje geschiedenis

Met de komst van de eerste iPhone is een stukje geschiedenis geschreven. In 2-14 werd een werkende Apple I verkocht aan het henry Ford Museum in Dearbor, Michigan voor $905.000. Nu is het zo dat er van de Apple I nog maar 63 exemplaren bestaan, waarvan nog maar 6 werkende. Van de eerste iPhone zijn er in totaal 6,1 miljoen verkocht dus kan je hem nog wel even in de kast laten liggen om de waarde te laten stijgen.

Vorig artikel Het laatste iPhone 12 nieuws: release datum, Triple-lens 3D camera en een doorbraak met 5G
Volgend artikel Haal het meeste uit je iPhone, de beste iPhone tips & tricks

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden